12-03-2015, 16:15
Hej już kilka razy był podobny temat z mojej strony na terrarium.pl ale okoliczniści się zmieniły. Mój Szczepan mało je jest już dorosłą agamą i nie reaguje na prawe żadną karmówke jąka mu podaje. Je mało 2 dni temuzjadł 2 szarańcze i 2 dubie (duże) teraz po 2 dniach zjadł tylko 1 szarańcze i '' na siłę'' dałem mu imago dubi. W terrarium była za niska temp. prze pweien czas ale kupiłem agamie nową żarówke 5 dni temu czy tam tydzień temu i nie wiem czy może on się jeszcze nie przestawił i dla tego nie je ? Oprócz szarańczy której nie moge mu zapewnić to może jeszcze go zainteresuje madagaskarski a takto nic. Kupe miał badano nie dawno więc to nie pasożyty. Kiedy temperatura wzrosła zauwarzyłem że agama robi częsciej kupe i nie w kąpieli i że szaleje w terra i ma czarną brudke czasem więc dla czego nie je wszystkiego ?
PS mieszczkam w miejscu gdzie terrarystyka jest mało znana i nie ma weta od gadów ale powiedział mi że zrobi badanie kału tylko czy to jest łatwe i agama jest czysta czy on nie umie i chce troche zarobić?
PS mieszczkam w miejscu gdzie terrarystyka jest mało znana i nie ma weta od gadów ale powiedział mi że zrobi badanie kału tylko czy to jest łatwe i agama jest czysta czy on nie umie i chce troche zarobić?